Konevitsa ry 30 v - juhlat v. 2022?

Konevitsa ry:n hallitus päätti 7.11. etäkokouksessaan, että yhdistyksen 30-vuotista taivalta ei juhlita vielä tänä vuonna, koska koronapandemian vuoksi venäläisten vieraiden on mahdotonta saapua
Suomeen.

Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin 8.12.1991 Heinäveden Uuden Valamon luostarissa. Lappeenrannassa 15.1.1992 kokouksessa laadittiin perustamiskirja sekä säännöt. Perustamisilmoitus lähetettiin 8.2.1992 yhdistysrekisteri. Yhdistysrekisteri merkitsi Konevitsa ry:n rekisteriinsä 2.9.1992.

Toiveissa ja rukouksissa on, että Konevitsa ry:n merkkivuotta voidaan juhlia vuonna 2022.

Presidentti Putin tarkastusmatkalla Konevitsan luostarissa

Venäjän federaation presidentti Vladimir Putin vieraili 31.7. Konevitsan luostarissa. Putin ei tavannut vierailullaan piispa Ignatij’a tai luostarin veljestöä. Hänen ”oppaanaan” toimi Venäjän kaasu- ja öljy-yhtiön johtaja. Vierailun tarkoituksena oli näyttää, millaisia muutoksia luostarissa on saatu aikaan yhtiön rahoituksella.

Videolla todetaan, että nyt menneisyys ja nykyisyys kohtaavat luostarissa. Kaikki on tehty ja remontoitu viimeisen päälle, joten on tulevaisuutta luostarissa.

Uutiseen on liitetty aikaisemmin luvattu igumeni Aleksandr’in haastattelu. Siinä hän toteaa, että luostari on pyhä ja erityinen paikka. Ihmiset aistivat luostarissa Jumalan rakkautta ja haluavat tulla auttamaan sekä olla rakkauden yhteisössä.

Videolla kerrataan luostarisaaren historiaa venäläisestä näkökulmasta: ”kaikki alkoi muuttua vuonna 2016, kun saarella kävi presidentti Putin”. Suomalaisten osuutta luostarin uudelleen rakentamisessa ei mainita lainkaan, valitettavasti.

Alempi video kertoo Putinin vierailusta Kremlin virallisissa uutisissa.

Isä Timo Tynkkynen jatkaa Konevitsa ry:n puheenjohtajana

Konevitsa ry:n vuosikokous pidettiin lauantaina 19.6. Lappeenrannassa. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa isä Timo Tynkkynen.


Uusiksi jäseniksi hallitukseen valittiin Erja Wessmanin ja Veijo Kareisen. Vuosikokous myönsi Heikki Jääskeläiselle kunniajäsenyyden.

2009. Igumeni Aleksandr, piispa Nazarij, arkkimandriitta Isidor, igumeni Mstislav.

Konevitsan luostari 30 vuotta

Tarkalleen 28.5.2021 täyttyi 30 vuotta, kun Konevitsan luostari sai uuden alun. Silloin kahdeksan henkilöä saapui runneltuun luostariin. Alkoi jälleenrakentaminen.

Vaikeita vuosia, suomalaisia ystäviä, Kuopion kaupungin apu, humanitaarista apua, ristisaattoja, talkooleirejä, Ihmeitätekevän Konevitsalaisen ikonin vierailu, patriarkkojen vierailut, matka Novgorodiin Lisogorskin luostariin Pyhittäjä Arsenin lähtöluostariin, ystävyyttä Konevitsan ja Heinäveden Valamon välillä, innokkuutta ja rakkautta luostaria kohtaan.

Julkaisemme Helena Pavinskij'in kokoaman kuvakertomuksen Konevitsan luostarin vaiheista vuosina 1991-2021 tällä sivulla.

Kohti uutta kesää rukouksen siivin...

Tervetuloa neljäksi minuutiksi Konevitsaan

Konevitsan luostarin museonhoitaja Anna Voskresenskaja on toimittanut venäjänkielisen esittelyvideon Konevitsan Jumalanäidin syntymälle pyhitetystä miesluostarista.
Siirry videoon tästä linkistä


Uutiset

Konevitsa ry 30 v - juhlat ensi vuonna? (15.11.2021)
Konevitsa ry:n hallitus päätti 7.11. etäkokouksessaan, että yhdistyksen 30-vuotista taivalta ei juhlita vielä tänä vuonna, koska koronapandemian vuoksi venäläisten..

31.07.2021  Presidentti Putin tarkastusmatkalla Konevitsan luostarissa
21.06.2021  Isä Timo Tynkkynen jatkaa Konevitsa ry:n puheenjohtajana
28.05.2021  Konevitsan luostari 30 vuotta