Miten talkoolaiseksi?

UKRAINAN SODAN VUOKSI ALLAOLEVA TOIMINTA ON PYSÄHDYKSISSÄ.

Kesäisin Konevitsa ry yleensä järjestää yhdessä Konevitsan luostarin kanssa yhden ison talkootyöleirin (1 vko) luostarissa. Siitä, sen ajankohdasta ja ilmoittautumisten vastaanottajasta ilmoitetaan vuosikokouksen jälkeen sivuillamme, yleensä helmikuun loppupuolella.

Luostari on ottanut vastaan myös yksittäisiä talkoolaisia ja pieniä talkooryhmiä eri pituisiksi ajoiksi. Talkoolaisen ei tarvitse kuulua ortodoksiseen kirkkoon, vaan kaikki ovat tervetulleita auttamaan luostaria. Vaatimuksena on noudattaa luostarin sisäisiä sääntöjä eli luostariin mennään auttamaan sen ehdoilla, ei omilla. Työt luostarissa ovat hyvin vaihtelevia riippuen ajankohdasta, säästä ja työtilanteesta.

Jos olet kiinnostunut talkootöistä Konevitsan luostarissa eri aikaan kuin talkooleirin aikana, ota yhteys Konevitsa ry:n matkavastaavaan Veikko Muuroseen, puh. 040 086 5814. Mieti valmiiksi milloin haluaisit (ryhmäsi haluaisi) mennä talkoolaiseksi. Voit myös kertoa, jos sinulla on jokin erityisosaaminen, mitä luulet luostarissa tarvittavan. Esittelemme toiveesi luostarin johtajalle, joka tekee päätöksen asiassa.

Jos päätös on myönteinen, autamme sinua tarvittaessa matkasi suunnittelussa ja mahdollisesti toteutuksessakin. Annamme ohjeita, kuinka varustautua matkalle ja elämiseen luostarissa.

Talkoolaisen on itse hankittava Venäjän viisumi. Samoin matkakulut ovat jokaisen itse kustannettava. Luostari tarjoaa talkoolaiselle majoituksen ja ruuan.